Totaal Balans praktijk voor natuurgeneeskunde

De methode TOTAAL BALANS is rond 1986 tot stand gekomen door de samenwerking tussen Nora Wulff-Verwer en Christine Bekkenkamp. Dit heeft geresulteerd in een opleiding op HBO niveau met als basis kinesiologie, anatomie, pathologie en fysiologie, aangevuld met onder andere homeopathie, kruidengeneeskunde en orthomoleculaire toevoegingen.

 

D.m.v. Touch for Health cursussen worden deze basisprincipes overal in het land geleerd en gepraktiseerd.

Vanuit het Touch for Health systeem zijn verschillende andere methodes ontwikkeld. 

 

Methode en doelstellingen

Ziekte is een poging van het lichaam om een verstoring op te ruimen. Een goed voorbeeld daarvan is een invasie van bacteriën: het lichaam laat de temperatuur stijgen waardoor de bacteriën niet kunnen overleven. Jonge kinderen zijn meestal heel vitaal en produceren snel een hele hoge koorts waardoor ze snel weer beter zijn.

Ten gevolge van zwakke plekken die we allemaal in min of meerdere mate erven van onze ouders, kunnen zich onder invloed van trauma's, ziektekiemen, toxische stoffen en verkeerde voeding energieblokkades ontwikkelen die tot (chronische) degeneratieziekten kunnen leiden.

Lichamelijke klachten, waaronder hoofdpijn, obstipatie en hartklachten, kunnen ook voortvloeien uit mentaal-emotionele problemen.

De manier van denken van een kind wordt beïnvloed door het gezin waarin het opgroeit, de omgeving daarbuiten en zijn of haar plaats in de groep. Vanuit de (vaak onbewuste) overtuigingen die iemand zich als kind eigen maakt zal ook als volwassene gereageerd worden. Negatieve overtuigingen kunnen dan nare gevolgen hebben. Bijvoorbeeld de overtuiging:”Ik mag geen nee zeggen”, of :”Ik mag geen fouten maken.” Zo'n overtuiging kan maken dat men verkrampt en op den duur overspannen raakt.

Een natuurgeneeskundige werkt op de vitaliteit van de mens. Lichaam en geest moeten zelf sterk genoeg worden om over verstoringen heen te komen. Totaal Balans biedt de mogelijkheid om uit verschillende therapievormen dat te kiezen wat het beste aansluit bij de cliënt en zijn of haar problemen.

Ik werk met:

 

» Reiki

» Quantum Touch

» Cranio Sacraaltherapie

» Touch for Health

» Homeopathie

» Bachbloesem therapie

» Kruiden therapie

» Orthomoleculaire therapie

 

Contact

Lenneke de Jager

Bergweg Noord 63

Email: lenjager@msn.com

website:
Tel: +10 522 0208