Het TherapeutenHuis


Ik ben Grace Meurkes. Samen met mijn partner heb ik drie kinderen. Na mijn opleiding HBO-Orthoagogisch Werk heb ik de opleiding Psychodiagnostiek gevolgd en de opleiding coaching voor leidinggevenden. Hierna heb ik met veel enthousiasme de opleiding Integratief Kindertherapie (IKT)en de Masterklas IKT gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

In maart 2013 heb ik mijn Europees Certificaat Psychotherapie behaald en ik heb verschillende bijscholingen gevolgd o.a: "Jongens en Meiden in hun kracht".

Ik heb ruime ervaring met ouders en kinderen in het begeleiden en ondersteunen in situaties waar zij hulp nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met opvallend gedrag, kinderen met rouwverwerking, kinderen met lichamelijke klachten, kinderen van gescheiden ouders.

In deze therapie krijgen kinderen de kans om in samenwerking met de ouders hun eigen problemen op te lossen. Door zelfverantwoordelijk gedrag aan te leren, ontwikkelt het kind allerlei effectieve manieren die ook in geheel nieuwe situaties toegepast kunnen worden. Kinderen krijgen hierdoor meer eigen waarde, leren verantwoordelijkheden te nemen en maken gebruik van eigen hulpbronnen en creativiteit. Als therapeut werk ik volgens het uitgangspunt:

                                                                                 - het kind weet het, het kind kan het, het kind doet het-
Praktijk voor Kinder-& Jongerentherapie en Supervisie

Grace Meurkes

Parkstraat 39

6828 JD

Arnhem

gracemeurkes@hotmail.com

www.therapeutenhuis.nl