Afslankmassage


Afvallen door massage werkt echt ! Dat klinkt toch super? Enkel en alleen een paar keer per week een afslankmassage laat de pondjes er niet afvliegen. Toch is het verhaal dat afvallen door massage meer effect heeft, geen sprookje: massage is een goede aanvulling op diëten en bewegen, daarbij draagt het zeker bij aan een slank lichaam.

 

Massage is niet alleen ontspannend, maar heeft ook daadwerkelijk effect op het functioneren van het lichaam. Zo klagen veel vrouwen die afvallen over cellulite. De sinaasappelhuid (bobbeltjes/putjes) lijkt na afvallen opeens meer op te vallen. Cellulite ontstaat voor een deel doordat het lichaam het vetweefsel in bovenbenen, billen en armen gebruikt om overtollige afvalstoffen op te slaan. Massage bevordert de doorbloeding van de huid en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Daardoor kan bij afvallen massage helpen de cellulite te verdrijven. Tegelijkertijd maakt die doorbloeding de huid soepeler en strakker.

 

Door massage heb je minder behoefte aan snacken en snoepen. Je kunt dus nog sneller afvallen als je start met afslankmassages. Weg dus met emotionele eetbuien en stress. Bij langdurige lichamelijke aanraking door massage maakt het lichaam zelf het hormoon oxytocine aan, dat dezelfde signaalstoffen in de hersenen kan activeren als suiker, vettige snacks en beweging. Bewegen, gezellig samen zijn met andere mensen, lachen én aanraking helpen bij de aanmaak van dit zelfde

gelukshormoon. Afvallen wordt door massage dus eenvoudiger, omdat massage het gemakkelijker maakt je dieet vol te houden!

 

De afslankmassage bestaat uit speciale massage technieken met daarop afgestemde massageolie. De massageolie werkt dieper in op de huid en zal de afvoer van afvalstoffen bevorderen.

Na een behandeling is het verstandig om veel water te drinken om de afvoer van afvalstoffen nog verder te bevorderen. Afvallen door massage alleen werkt dus niet, al zul je wel degelijk een aantal centimeters verliezen en een strakkere huid krijgen. Toch zul je ook iets moeten doen aan je voedingspatroon en is beweging

belangrijk.

 

De afslankmassage heeft hierbij vooral een ondersteunende rol. Graag kijk ik samen met u naar uw voedings- en bewegingspatroon alvorens te starten met een afslankmassage sessie.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten neem dan contact met me op via info@massagepraktijk-gewoondoen.nl of kijk op de website www.massagepraktijk-gewoondoen.nl voor meer informatie.

 

Graag tot ziens !

 

Erika Ottens

Praktijk Gewoon Doen!

Massage & Therapie

www.massagepraktijk-gewoondoen.nl

Tel: 06-27333565