Psychosociale Therapie


psychosociale therapie Alternatieve Therapieen
Psychosociale Therapie

De psychosociale therapie benadert de mens vanuit een holistische visie. Dit betekent dat er een samenhang is tussen lichaam, ziel, geest en omgeving. De therapie gaat ervan uit dat alle menselijke lijden groeibevorderend kan zijn en kan leiden tot een waardevolle ervaring. De mens herontdekt zich zelf en ontmoet zijn ware wezen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten en niet eerder ontdekte mogelijkheden.

Voor wie?
Ieder mens kent in zijn leven periodes waarin het wel eens tegen zit. Soms is een situatie zo ingrijpend dat je als mens vast komt te zitten. Soms is het fijn als er iemand is die je een begeleidende en helpende hand biedt. Psychosociale therapie kan uitkomst bieden bij bijvoorbeeld de volgende levensuitdagingen;

Persoonlijke sfeer; o.a. gebrek aan sociale- of communicatieve vaardigheden, gebrek aan zelfvertrouwen of zingeving, psychosomatische klachten, onzekerheid, angst, nervositeit, stress, burnout, midlifeproblemen, eenzaamheidsproblemen, concentratieproblemen, emotionele traumaverwerking.

Relationele sfeer; o.a. echtscheidingsproblematiek, rouwprocessen, seksualiteitsproblemen, opvoedingsproblemen, gezins- en relatieproblemen.

Werksfeer; o.a. communicatieproblemen, conflicten, overbelasting, werkdruk, gebrek aan arbeidsmotivatie en werklust, arbeidsverzuim, gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel.