Massage 


Massage Therapie Alternatieve Geneeswijzen
Massage

De meesten mensen nemen een massage voor ontspanning en ontstressen tot het verbeteren van sportprestaties, het stimuleren van de organen of het opheffen van blokkades in de energiestromen. Door de rust en ontspanning die ontstaat tijdens een massage, kan het lichaam tot diep in de spieren aangeraakt worden. In contact komen met de spanning en/of pijn geeft informatie. Het lichaam slaat alles op. Deze massage therapie heeft niet het doel symptomen te bestrijden, maar is vooral benieuwd naar de dieperliggende oorzaak van (spier)spanningen en pijn.

 

Er zijn vele vormen van massage zoals:

  • Ontspannende massage
  • Hotstone massage
  • Babymassage 
  • Energetische massage
  • Holistische massage
  • Sportmassage
  • Klassieke massage
  • Stoelmassage
  • Shiatsu
  • Reflexologie.

Ontspannende Massage

De ontspanningsmassage is er op gericht om te ontspannen zowel lichamelijk als geestelijk. Een volledige massage ontspant de spieren, maakt de gewrichten, spieren en pezen soepeler,verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van afvalstoffen zodat die het lichaam beter kunnen verlaten. Doordat het lichaam ontspant kunnen ook allerlei klachten zoals bijvoorbeeld stress, spanningshoofdpijn, stijve nek, chronische vermoeidheid en slaapproblemen worden verzacht. Daarnaast zul je na deze massage merken dat lichaam en geest makkelijker tot rust komt, zodat de spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden. 

Hotstone Massage

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Voor de massage worden alleen afgeronde basalt stenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid waardoor de stenen de warmte kunnen vasthouden. 

Nadat de stenen op je lichaam zijn gelegd je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting. Een hot stone massage kan bijdragen aan het zelfherstel van het lichaam en voert afval stoffen af. Daarnaast stimuleert het de organen en het lichaam word meer in balans gebracht.

Holistische / Energetische Massage

Holistisch komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekend. De Holistische massage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het afvoeren van (negatieve) energieën.

Het masseren ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. Een Holistische massage heeft ook een positief effect op de chakra's.

 

De Energetische massage is afkomstig uit de Oosterse landen en is bedoeld om je energie weer te voelen en te laten stromen. Door de Holistische en de Energetische massage samen te voegen komt het lichaam weer in balans en zal de energie weer kunnen stromen.

 

Deze massage vermindert stress en angst en helpt je bewuster te maken van je eigen lichaam. Als je eenmaal bewust bent van je energieblokkades en je weet en voelt waar je energieblokkades zitten kan je daar bewust mee aan de gang. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en voel je jezelf beter en vrolijker.