Wereld Tai Chi & Qigong Dag 2017

Wereld tai chi dag

Wereld Tai Chi Dag is al vele jaren een bekend fenomeen over de hele wereld. Tai Chi wordt door vele miljoenen mensen buiten China beoefend. Op de laatste zaterdag van april wordt elk jaar Wereld Tai Chi Dag georganiseerd. Dan komen mensen in parken bij elkaar om Tai Chi en Qigong (Chinese gezondheidsoefeningen) te beoefenen. Overal wordt om 10.00 uur gestart. Vanuit Nieuw Zeeland gaat dan positieve energie als een golf over de aarde.


Wat is tai chi?

Tai chi (spreek uit: tai tsjie) of juister: tai jí chuan, is een zachte maar intense bewegingsleer ontstaan uit de zelfverdediging sport, maar nu meer gericht op het werken met de energie. Een vaste reeks van bewegingen, vormen genaamd, die in verschillende combinaties gezamenlijk uitgevoerd worden.

Wie kan meedoen?

De Wereld Tai Chi Dag is een gratis festival voor alle leeftijden. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de vele kanten van Tai Chi; als sport en krijgskunst, als methode tot bewustwording en het verbeteren van je gezondheid. Maak kennis met de afwisselende Tai Chi en Chi Kung oefeningen in de workshops (en demonstraties) en andere aspecten van de Chinese cultuur,  en doe mee met de Global Tai Chi Wave. 

Stokvorm

De stokvorm is een beweeglijke vorm. Het is een lang wapen, geeft gewicht, reikwijdte en momentum aan je bewegingen en leert je centreren.

Tijdens Chi Kung oefeningen is de stok een aangenaam hulpmiddel.

Bij de applicatie-training leert het wapen je o.a. timing, positionering, vertrouwen en plezier hebben in je bewegingen en de samenwerking met een partner.


De komende periode zal hier een aanvulling komen van deelnemers voor 2017,

 

Deelnemers o.a: