Vrouwen in de overgang

Er wordt veel geschreven over voeding, de boeken van bekende voedingsgoeroes lijken  tegenstrijdige informatie te geven en daar bovenop lijkt  het soms alsof officiële instanties  hun best doen om die voedingsdeskundigen tegen te spreken. Daardoor wordt het er allemaal niet duidelijker op.

Vele jaren hebben wij,  Hillie Gootjes en Anita Stam een cursus van 6 avonden over orthomoleculaire gegeven bij de Plusactiviteiten in Castricum.

Cursus data:

Vrijdag 3-10-17-24 februari 2017

Van: 9.30-11.30 uur

Kosten: € 80,= inclusief cursusmap, koffie en thee.


Steeds merkten we ook dat er veel behoefte was aan  een cursus of lezing met een specifiek thema.

Omdat veel vrouwen problemen hebben in de hormoonstofwisseling leek het ons logisch als eerste een cursus met dit onderwerp aan te bieden.  In 4 ochtenden vertellen wij  meer over het vrouwelijke hormoonstelsel. Daarin spelen de schildklierhormonen als de bijnierhormonen net zo’n grote rol als de geslachtshormonen. Ook de invloed van stress op het  hormoonstelsel en tips hoe je daar beter mee om kunt gaan, adviezen over verbetering van je slaapkwaliteit  en vermindering van  opvliegers,  het verbeteren en voorkomen van een droge huid en slijmvliezen komen ter sprake.
Natuurlijk gaan we het ook hebben over  goede voeding voor het hormoonstelsel en voedsel  die je beter kunt vermijden.
Vanuit onze ervaring als therapeut geven we ook onze mening over producten die je in de drogisterij kunt kopen, welke helpen wel en welke eigenlijk niet.

Inschrijven

Inschrijven of vragen over de cursus kan via :
Hillie Gootjes –  E-mail: info@hilliegootjes.nl   of  tel. 072 -512 0617
Anita Stam –       E-mail: info@anitastam.com  of  tel. 072-502 2950