Wat is houdingstherapie?

Met houdingstherapie werken we samen met u aan het verbeteren van uw houding. Niet als doel op zich, maar met als doel om uw (pijn)klachten aan te pakken. In de loop van de tijd is bijna iedereen, door verschillende oorzaken, af gaan wijken van de ideale houding. Een van de grootste negatieve bijdragen hieraan is het vele zitten wat de meesten van ons doen. Hierdoor worden de houdingsspieren slapper of stijver, waardoor het lichaam gaat compenseren en spieren en gewrichten gaat gebruiken die hier eigenlijk niet voor bedoeld zijn.

Zie het plaatje voor een illustratie:

 


Holistisch

Deze methode is holistisch, dat wil zeggen dat het lichaam als een eenheid wordt beschouwd. We kijken in principe niet alleen naar uw symptomen of pijnklachten maar naar het lichaam als geheel. De ervaring leert dat uw specifieke pijnklachten hierdoor verdwijnen. De plaats van de pijn (bijvoorbeeld knie) is zelden de oorzaak van de pijn, die bijvoorbeeld in een niet goed functionerend heupgewricht zit. Door uw heup weer functioneel te krijgen en uw lichaam uit te lijnen, verdwijnen in dit voorbeeld uw knieklachten.

Toepassingen

Deze methode van houdingstherapie wordt het meest toegepast op (chronische) pijnklachten maar het is in de praktijk gebleken dat veel meer klachten hiermee kunnen worden aangepakt. Denk aan tinnitus, duizeligheid, migraine of fibromyalgie. De lichaamshouding is van invloed op veel processen in het lichaam en als deze verbeterd wordt, kan het lichaam beter functioneren en bepaalde klachten zelf oplossen. Verder kan de methode ook goed gebruikt worden om sportieve prestaties te verbeteren!

Meer informatie

Onze praktijk is gevestigd in het prachtige Nederhorst den Berg, maar we doen ook huisbezoeken en bieden digitale vormen van begeleiding aan.

Kijk voor meer informatie op onze website,

 

www.houdingstherapie-hercules.nl

 

Graag tot ziens! U verdient het om een pijnvrij leven te lijden.


"Door het toepassen van houdingstherapie hebben legio mensen al een medische ingreep zoals een operatie kunnen voorkomen"

contact gegevens

Praktijk voor houdingstherapie Hercules

 

Patrick van Enschot

Radioweg 3

1394 AR Nederhorst den Berg

 

 06-15690361

 

info@houdingstherapie-hercules.nl

www.houdingstherapie-hercules.nl