Bronwater of kraanwater 

Het binnenkrijgen van vocht is voor iedereen een must. Uw lichaam heeft per dag ongeveer twee liter water nodig. Wat zijn de voordelen van het drinken van gewoon water en is er ook een groot verschil tussen kraanwater en bronwater?

Als u water drinkt, wordt uw lichaam gereinigd. Water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd.  Wat belangrijk is om te weten, is dat uw lichaam het verschil tussen honger en dorst niet kan onderscheiden. Stel dat u een hongergevoel hebt, dan is de kans aanwezig dat uw lichaam juist behoefte heeft aan vocht.


Maar wat kunt u nu het beste gaan drinken: bron- of kraanwater. Een groot verschil tussen beide is dat kraanwater een stuk goedkoper is. Veel mensen zeggen dat kraanwater ongezond is, maar voordat dat water uit de kraan stroomt wordt het helemaal gereinigd. Bij bronwater is dit ook gebeurd, maar zijn er in de fabriek ook stoffen toegevoegd.

Dit kan het beste worden onderbouwd met het volgende gegeven. Water is namelijk kleur- en reukloos. Daarnaast heeft echt water geen smaak. Onder meer doordat water uit de supermarkt in een flesje zit, komt er een smaak aan. Mocht u binnenkort een kleine spruit ontvangen of al een baby hebben: bronwater is niet per se beter dan kraanwater.

Vaak wordt dit wel gesuggereerd. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn wel twee uitzonderingen. Als u in een gebied woont waar ze alleen hard water - waar veel kalk inzit - hebben (dit geldt niet alleen voor baby's, maar eigenlijk voor iedereen). Mocht u in een oud huis wonen waar ze nog loden leidingen hebben, dan wordt drinken van bronwater ook aangeraden.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  waterinfo (vrijdag, 27 februari 2015 12:48)

  Titel had moeten zijn 'Bronwater, natuurlijk mineraal water of kraanwater?' Er is namelijk een verschil tussen bronwater en natuurlijk mineraalwater. Beiden zijn wel afkomstig uit een ondergrondse bron en MOGEN GEEN BEHANDELING ONDERGAAN. Er worden dus GEEN stoffen aan toegevoegd.
  Natuurlijk mineraalwater moet een constante samenstelling hebben, in tegenstelling tot bronwater, waar de afwijking wel binnen bepaalde grenzen moet blijven.
  Natuurlijk mineraalwater mag geen microbiologische vervuiling bevatten, maar hoeft verder niet te voldoen aan de normen voor drinkwater. Bronwater en kraanwater moeten daar wel aan voldoen.
  Niet ieder natuurlijk mineraal water is geschikt voor veeldvuldig gebruik.

  Voor baby's met spijsverteringsproblemen is hard kraanwater inderdaad minder geschikt. Voor volwassenen kan het evenwel geen kwaad. Integendeel!
  Kraanwater uit loden leidingen is inderdaad voor niemand goed.