Nieuwsbrief Alternatieve Therapieen

Nieuwsbrief december Alternatieve Therapieën


The Work

Een nieuwe (therapeutische) methode die over is gekomen uit Amerika. “The Work van Byron Katie”,  is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden.

Byron Kathleen Reid werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe. Katie was zelden in staat haar slaapkamer te verlaten. Tot ze op een morgen, vanuit een grote wanhoop, een inzicht kreeg in haar lijden.

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. In een flits van inzicht zag ze dat een poging om geluk te vinden omgekeerd werkte—in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het 'zou moeten' zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken. En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt. Vanuit deze ervaring ontwikkelde Katie een simpele doch krachtige methode van onderzoek, The Work genaamd, die de mensen liet zien hoe ze zichzelf konden bevrijden. Haar inzicht in de geest komt overeen met vooraanstaand onderzoek in cognitieve neurowetenschap en The Work is vergeleken met de Socratische dialoog, Boeddhistische leringen en 12-stappen programma’s Lees meer…


Agenda 2015

Nog een aantal weken en het nieuwe jaar staat weer voor de deur. De meeste therapeuten zijn druk doende om hun jaarplanning in te sturen zodat deze op de agenda gezet kan worden voor 2015. Heb je ook nog een workshop, training of lezing die je wil plaatsten in de agenda, stuur deze dan in zodat we dit jaar nog kunnen plaatsen. Je kan via deze link doorgeven wat je in de agenda geplaatst wilt hebben.


Vermelding

Staat jouw praktijk ook al op de website van Alternatieve Therapieën? Kijk dan op de regio (zie hieronder) waar u gevestigd bent. Nog geen vermelding, meld je je dan hier aan.

 

·         Friesland

·         Drenthe

·         Groningen

·         Utrecht

·         Flevoland

·         Overijssel

·         Noord-Holland

·         Zuid-Holland

·         Gelderland

·         Noord-Brabant

·         Zeeland

·         Limburg

 

 

Artikel ter plaatsing

Heb je een artikel die je graag wilt plaatsen op de website van Alternatieve Therapieën? Stuur dan het artikel naar info@alternatieve-therapieen.nl na goedkeuring plaatsen wij dit op de website.

Reactie schrijven

Commentaren: 0