Stoppen met Roken

Volgens onderzoek van Stivoro heeft een roker gemiddeld 2,4 stoppogingen nodig om tot stoppen te komen. Jaarlijks sterven bijna 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. De belangrijkste werkzame stof in tabak is nicotine. Als nicotine in het lichaam terecht komt, wordt zeer snel verspreid door het bloed. De stof die hierbij vrijkomt komt ook in de terecht. Gemiddeld duurt het 8 seconden voordat de nicotine de hersenen bereikt. Dat nicotine zo snel wordt opgenomen en weer afgebroken is een van de redenen dat het zo sterk verslavend is. Zoals de meeste mensen inmiddels weten brengt roken veel risico’s met zich mee.


Omdat Roken vrij snel leidt tot gewenning en lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid is het vaak moeilijk om te stoppen met roken. Vaak gebruiken mensen hier dan ook hulpmiddelen bij om te stoppen Je kunt kiezen voor reguliere hulpmiddelen maar ook natuurlijk behandelwijzen om te stoppen met roken.

Methodes om te stoppen met Roken


Acupunctuur

Acupunctuur zorgt voor vermindering van de behoefte aan nicotine.

Hypnose

Bij hypnose oefent men de nieuws positieve toekomst zonder sigaretten. N richt zich op alle gunstige dingen die daarbij horen zoals een betere gezondheid, frisse kleren, voedsel beter kunnen proeven , betere conditie etc..

Lasertherapy

Lastertherapie is een moderne versie van acupunctuur. In plaats van naalden wordt er bij lasertherapie behandeld met behulp van een softlaser.

Homeopathie 

De homeopathische behandeling bestaat in het voorschrijven van homeopathische middelen.

Champix

Champix is een van de nieuwste medicijnen tegen rookverslaving. Het is het eerste nicotinevrije medicijn dat speciaal is ontwikkeld om te stoppen met roken. 

Cold Turky

Met deze methode stop je zonder hulpmiddelen.

Nicotinell

Nicotinell helpt je bij het stoppen met roken door het verlangen naar een sigaret te verminderen. Het is onder andere verkrijgbaar als kauwgom, zuigtabletten en pleisters.

Zyban

Zyban is een middel om te stoppen met roken en is alleen op recept verkrijgbaar. Dit middel bevat geen nicotine. Het medicijn is oorspronkelijk  ontwikkeld als antidepressivum

Allen Carr

Allen Carr was een extreme kettingroker. Hij rookte tussen de 60 en 100 sigaretten per dag. Totdat hij ontdekte dat je eigenlijk vrij makkelijk kunt stoppen met roken.

Programma's

Verschillende programma’s zoals persoonlijke coaching, groepsbehandeling, telefonische coaching.

Reactie schrijven

Commentaren: 0