Vergoedingen Alternatieve Geneeswijzen


Steeds meer mensen maken gebruik van alternatieve geneeswijzen. Om dit vergoed te krijgen door je zorgverzekering, kun je vaak een aanvullende verzekering afsluiten. Per zorgverzekeraar en per zorgverzekering kan deze vergoeding verschillen. Let ook goed op welke voorwaarden die zorgverzekeraar stelt.

Vergoeding geldt voor alle alternatieve geneeswijzen samen Alternatieve geneeswijzen worden alleen vanuit een aanvullende zorgverzekering vergoed. Je hoeft dus geen (vrijwillig) eigen risico te betalen. De meeste verzekeraars vergoeden een maximum bedrag per dag of een maximaal percentage van de totale kosten. Vaak is er een maximale vergoeding per jaar.

 

Een voorwaarde die zorgverzekeraars over het algemeen stellen is dat jouw therapeut dient te zijn zijn aangesloten bij een beroepsvereniging. Ook kan een zorgverzekeraar een lijst hebben met gecontracteerde therapeuten waar je heen kan als je de behandelingen vergoed wilt krijgen. Informeer dus altijd bij jouw zorgverzekeraar of de behandelingen bij de therapeut van jouw keuze worden vergoed. 

Niet alle zorgverzekeringen vergoeden namelijk alternatieve geneeswijzen. Wil je een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen? Let hier dan op bij het kiezen van je aanvullende zorgverzekering.


Reactie schrijven

Commentaren: 0