Informatie Ziekte van Lyme

Lyme
Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme, ook wel Lymeziekte of Borreliose genoemd, is een ziekte die veroorzaakt wordt door de Borrelia bacterie. De borrelia bacterie wordt overgedragen door een besmette teek. Eén op de drie teken is in Nederland besmet met deze bacterie.  De teek is dus de veroorzaker van de ziekte van Lyme. Jaarlijks worden er ongeveer 1,5 miljoen mensen gebeten door een teek. Ongeveer 76.000 mensen worden per jaar besmet en krijgen de "Ziekte van Lyme". Naar alle waarschijnlijk zijn er veel meer mensen die besmet zijn en daadwerkelijk de ziekte van Lyme hebben, alleen is de diagnose vaak moeilijk te stellen omdat er geen betrouwbare testen zijn en daardoor wordt de ziekte van Lyme vaak over het hoofd gezien. De lijdt veelal tot een lijdensweg van veel mensen die continue van het kastje naar de muur worden gestuurd. Dit komt ook mede doordat de ziekte van Lyme een multi - systeem ziekte is en dus vele vormen aan kan nemen.

 

Meer lezen over de ziekte van Lyme ga dan naar www.deziektevanlyme.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0