Oervoeding beter voor je gezondheid

Gezond eten
Oervoeding

Veel mensen willen nog even snel op dieet voordat ze de koffers pakken om af te reizen naar warme stranden. Een groot deel van onze bevolking is te dik en lijdt aan allerlei welvaartsziekten. Met allerlei lapmiddelen zoals medicijnen en crash-diëten probeert men een oplossing hiervoor te vinden. Het is natuurlijk veel beter om de oorzaak van al deze problemen aan te pakken.

Mensen zijn om meerdere redenen (welvaart, gemak, reclames) anders gaan eten wat uiteindelijk resulteerde in een aantal ziekten, die we ook wel welvaartsziekten noemen. Dit zijn onder andere diabetes type 2, overgewicht, hart- en vaatziekten, gewrichtsaandoeningen, botontkalking, buikklachen en huidklachten. Daarnaast zijn veel mensen moe. Niet zomaar moe, maar dood- en doodmoe. Specialisten wijten deze chronische verschijnselen aan overmatig gebruik van bepaalde voedingsmiddelen zoals granen, zuivelproducten, suikers, vetten en allerlei stofjes die kunstmatig aan onze levensmiddelen worden toegevoegd. In plaats van allerlei lapmiddelen te gaan gebruiken kun je je beter afvragen wat is gezond voor mijn lichaam en wat deden onze voorouders goed op het gebied van voeding. Zij aten veel meer vis, noten, zaden, kokos, eieren, groenten, fruit, mager vlees van wild en gevogelte en om te zoeten werd natuurlijke honing gebruikt.

 

Het klinkt eigenlijk heel logisch dat deze oervoeding gezond is voor ons lichaam. Ook gebruikten onze voorouders geen bewerkte producten. Deze bewerkte producten kunnen natuurlijk funest zijn voor ons lichaam waar we een leven lang mee moeten doen. Mensen die weer ‘oervoeding’ gaan gebruiken voelen zich er opmerkelijk goed bij, zo blijkt uit allerlei onderzoeken. Men heeft het gevoel dat men weer: meer energie krijgt, helderder kan denken, een rustige buik krijgt, een betere stoelgang, een mooie gezonde huid en ... stabielere bloedsuikerwaarden, waardoor men minder geneigd is om te gaan snacken en dus uiteindelijk lichaamsgewicht verliest. Als je het oerdieet tot een natuurlijk onderdeel van je leven maakt en daarnaast nog een beetje meer gaat bewegen dan is het leven een stuk aangenamer.

 

Copyricht Alternatieve Therapieen

Reactie schrijven

Commentaren: 0