Alternatieve Geneeswijzen voor jouw huisdier

Alternatieve geneeswijze voor huisdieren
Alternatieve geneeswijze voor huisdieren

De alternatieve geneeskunst voor dieren werpt vruchten af. “Het gaat al twee maanden een stuk beter,” aldus baasje Leon Vosters. Sinds twee maanden krijgt de Noorse boskat Medjay acupunctuur, kruidenmix-drainage om te ontgiften en homeopathische druppels tegen parasieten. Medjay is door alternatief dierenarts Caspar Broekman onderzocht met een leggerantenne, een soort moderne uitvoering van de wichelroede. Caspar maakt in het geval van Medjay gebruik van de ankhbiosensor, buisjes met preparaten, zalf en een kabel die meridianen verbindt. Hij prikt naalden in de rechter achterpoot en de kop van de kat, die alles goed lijkt te vinden.

 

Broekman is al jaren alternatief dierenarts en krijgt klanten uit het hele land. Hij raakte overtuigd toen hij holistisch dierenarts Eric Laarakker een hond met epilepsie zag behandelen. “Je leunt voor een groot deel op je eigen intuïtie,” zei Broekman. “Daar moet je niet mee aankomen bij de faculteit voor diergeneeskunde.” Broekman gebruikt vooral alternatieve methoden voor diagnose en behandeling, denk aan acupunctuur, Chinese en westerse kruiden, Bach-bloesemtherapie en gemmotherapie.

 

Het spreekuur duurt bij Broekman doorgaans langer. “Ik neem drie kwartier tot een uur voor een patiënt en geen 10 minuten zoals in de reguliere praktijk. Daar is het vaak even kijken, prik en weer weg.” Broekman is niet zo voor vaccineren. “Dat is vaak onnatuurlijk. Dat standaard jaarlijks prikken is vaak helemaal niet nodig. Ik controleer de afweer van een dier tegen niesziekte of kattenziekte met een bloedmonster. Daarmee kun je aantonen of er antilichamen zijn tegen de ziektes en dan hoef je dus geen prik te geven.” “Ik ben heel rationeel hoor,” aldus de alternatief dierenarts. “En voor ik begon was ik ook sceptisch. Tot je ziet dat mariadistel wel degelijk een goede invloed heeft op nieren en lever. Ik had een hond met doorlopende diarree. Daar heb ik eerst eens een wormenkuur ingestopt. Er zijn meer dieren die in mijn praktijk antibiotica krijgen, maar bij mij is dat maar één plankje pillen en meer niet.

 

” De praktijk Alternatieve Diergeneeskunde Amsterdam " opent zaterdag 14 juli aanstaande zijn deuren. De praktijk, die ervan uitgaat dat elk dier uniek is en eigen behoeftes heeft, is gespecialiseerd in katten, honden, paarden en knaagdieren.

ADA, Alternatieve Diergeneeskunde Amsterdam is een praktijk die uitsluitend niet reguliere therapieën toepast en gespecialiseerd is in katten, honden, paarden en knaagdieren. De behandeling gebeurt conform de behandelmethode zoals uitgewerkt door Eric Laarakker. Bij de praktijk voor Alternatieve Diergeneeskunde Amsterdam gaat men er vanuit dat elk dier uniek is, met eigen behoeftes. Op grond van deze visie bepalen we wat het beste voor uw huisdier is.

 

 

NoordHollandsDagblad

Ninefornews

Reactie schrijven

Commentaren: 0