Colloïdaal zilver een natuurlijk antibioticum

Aan het begin van de 20e eeuw bewezen westerse wetenschappers dat zilver een sterk antibioticum was. Menig arts gebruikte colloïdaal zilver tegen infecterende organismen. Het was echter te duur om te patenteren en zodoende werd colloïdaal zilver bijna totaal verdrongen door farmaceutisch geproduceerde antibiotica. Tientallen jaren later werd geconstateerd dat vele ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en virussen resistent waren geworden tegen antibiotica. Bovendien vernietigen de meeste antibiotica nuttige darmbacteriën.

 

Hoewel colloïdaal zilver vele schadelijke bacteriën opruimt, blijkt de darmflora intact te blijven. Colloïdaal zilver, een vloeibare suspensie bestaande uit microscopische elektrisch geladen zilverdeeltjes in gedistilleerd water, werd bij meer dan 650 aandoeningen succesvol gebruikt. Het blijkt verkoudheden, griep, allerhande infecties en fermentatieprocessen veroorzaakt door bacteriën, schimmels of virussen te voorkomen en te genezen. Het bedwingt op een snelle manier ontstekingen en biedt hulp bij het genezingsproces.

 

Uit onderzoek van de Universiteit van Boston bleek afgelopen jaar dat antibiotica tien tot duizend keer effectiever zijn bij infecties door er zilver aan toe te voegen. In de alternatieve geneeskunde wordt colloïdaal zilver al eeuwen gebruikt als natuurlijk antibioticum. Door zilver aan bestaande antibiotica toe te voegen kan de opkomst van resistente microben worden tegengegaan, aldus de onderzoekers. Schrijver Marvin Lee Robey stelt in zijn boek Colloïdaal zilver – Een wonderbaarlijk middel dat onze darmflora is verziekt door verkeerde eet- en leefgewoonten. Onze darmen zitten vol met verkeerde bacteriën, die in een zure en anaerobe omgeving toxische stoffen aanmaken uit onze voeding. Daardoor ontstaan bijvoorbeeld candida (schimmels) in de darmen en in een later stadium darmkanker. Robey kwam tot de ontdekking dat colloïdaal zilver een geneesmiddel is voor vele kwalen.

 

Zeker nu bekend is dat veel antibiotica niet meer werken, is het volgens de schrijver de moeite waard te onderzoeken waar colloïdaal zilverpreparaten inzetbaar zijn, aangezien hierbij geen resistentie optreedt en ze zonder bijwerkingen zijn. In zijn boek Colloïdaal zilver – Een natuurlijk antibioticum legt natuurwetenschapper dr. Josef Pies uit hoe colloïdaal zilver ons natuurlijke immuunsysteem ondersteunt. In de VS heeft colloïdaal zilver een comeback gevierd en ook in Europa groeit de belangstelling voor dit effectieve middel voor de behandeling van infectieziekten, aldus Pies, die biologie studeerde en promoveerde in de cytologie (celbiologie). Na zijn studie werkte hij in de farmaceutische industrie, maar hij is ook altijd geïnteresseerd geweest in alternatieve behandelingsmogelijkheden. De toepassing van colloïdaal zilver is intussen beschreven bij enkele honderden ziekteverwekkers: bacteriën, virussen en schimmels.

 

Bron: ninefornews.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0