Alternatieve Therapieen voor dieren

Homeophatie voor dieren
Alterenatieve therapieen voor dieren

Homeopathie werkt ook bij dieren”, zegt Ilse Massin, die zich als ‘natuurdierenarts’ propageert. Ook aromatherapie en bachbloesems voor huisdieren prijst ze aan als geneeswijze. Ilse Massin (49) studeerde in 1989 als dierenarts af aan het RUG in Gent. Omdat de prijzen voor woningen in Rumst betaalbaar waren maar ook omdat op dat ogenblik in deze gemeente geen dierenartsen actief waren, besloot ze er een eigen praktijk aan de Doelhaagstraat op te starten.

 

Ondanks het feit dat haar droom werkelijkheid werd, was ze niet echt tevreden met haar werk. "Ik vond en vind dat de gewone geneeskunde eigenlijk vooral de symptomen van ziektes en niet de ziekte zelf bestrijden" zegt ze. "Ik besloot dan ook om me in de homeopathie bij te scholen. Aansluitend vervolledigde ik mijn kennis met de specialiteiten aromatherapie en bachbloesems." Het maakt dat Ilse haar functie sinds enige tijd als 'natuurdierenarts' aanprijst. "In onze wijde regio zijn slechts enkele veeartsen die op een homeopathische werkwijze voor huisdieren actief zijn. Het is me echter niet bekend dat nog andere collega's met de aromatherapie of bachbloesems werken." Toch kunnen dierenbaasjes bij Ilse nog steeds voor de gewone geneeskunde voor hun huisdieren terecht.

 

Het feit dat ze bijstudeerde en over een rijker arsenaal aan geneeswijzen beschikt, maakt een visite in haar artsenpraktijk niet duurder.

 

Bron: www.gva.be

Reactie schrijven

Commentaren: 0