Water drinken goed voor de gezondheid

Water goed voor de gezondheid
Water goed voor de gezondheid

Water drinken is erg belangrijk voor een goede gezondheid. De Europese Gezondheidsdienst adviseert mannen om gemiddeld 2,5 liter water per dag te drinken, voor vrouwen is dat 2 liter. Het lichaam van de mens bestaat voor 70 % uit water. Dagelijks raak je zo’n 2,5 liter water kwijt door te plassen, te ademen en door te zweten.

 

Als je gewoon beweegt op een dag dan raak je 2.5 liter water kwijt door het ademen, door het plassen en door te zweten. Daarom is het erg belangrijk dat je het vocht weer aanvult. Uit je eten haal je ongeveer 1 liter vocht, de rest moet je bij drinken. Daarnaast zorgt veel water drinken ervoor dat het risico op ziektes zoals darmkanker, borstkanker en kanker aan de urinewegen vermindert.

 

In principe maakt het niet uit of je water uit een fles drinkt of gewoon uit de kraan. De kwaliteit van het Nederlandse kraanwater is ronduit één van de beste ter wereld. Of je nou water uit de kraan drinkt of water uit de fles dat is dat een kwestie van voorkeur. De smaak van kraanwater kan wel per regio in Nederland verschillen dit heeft allemaal te maken met de hardheid van het water wat veroorzaakt wordt door de hoeveelheid calcium en magnesium.

Reactie schrijven

Commentaren: 0