Mindfulness en Meditatie

Een televisieploeg volgde onlangs een groep militairen die een week lang ademhalings-, meditatie- en yogaoefeningen deden. Er waren veel militairen die elke avond medicijnen innamen, omdat ze anders niet  in slaap konden vallen. Een aantal van deze militairen ging mediteren en na een week voelden ze zich vele malen beter en konden ze zelfs hun medicijngebruik afbouwen.

 

Meditatie tegen angst

 

Een jongetje met ADHD leek ook profijt te hebben van de mindfulness oefeningen die hij met de kinderen uit zijn klas deed. De oefeningen maakten hem niet alleen, maar hij overwon ook een van zijn grootste angsten aan het eind van de documentaire.

 

Hersenonderzoeker professor Davidson doet onderzoek naar de vraag of pijn met meditatie en yoga de pijn van Amerikaanse oorlogsveteranen en kinderen met ADHD kan verlichten

 

Kijk ook de documentarie die op 18 april uitgezonden werd door de VPRO waar Hersenonderzoeker professor Davidson een ongewoon experiment leidt:

 

Klik hier voor de documentaire

Reactie schrijven

Commentaren: 0